camping-glamping
Intertrek-travel

Kies de mooiste wandelgebieden uit

Een voordeel van een Noorwegen vakantie is dat er aan wandelpaden geen gebrek is. Met name de natuurparken en bossen zijn voorzien van goed onderhouden paden, waardoor er voor elk niveau wel een geschikte wandelroute is. Zo kun je kiezen voor een mooie wandeling door de Lofoten, een prachtige eilandgroep in het Noorden van Noorwegen, of langs de steile rotswanden van Hardangervidda. Er is keuze genoeg.

Een goede nachtrust is belangrijk

Wanneer je meerdere dagen achter elkaar rond wilt trekken, moet je natuurlijk wel goed slapen. Het land is voorzien van honderden berghutten. Deze hutten, ook wel DNT-hutten genoemd, zijn toegankelijk voor wandelaars en zijn voorzien van slaap- en kookgelegenheden, maar ook van badkamers. Je deelt de hut met andere wandelaars en kunt kiezen voor een bediend of onbediende hut. Een bediende hut is te vergelijken met een hostel, waar je bij een onbediende hut zelf alles moet regelen, inclusief eten en beddengoed.

Wat neem je mee?

Een goede uitrusting is de basis van een geslaagde wandelvakantie. Maar wat kun je nu het beste meenemen? Bedenk ten eerste waar je wilt gaan overnachten. Kies je voor een onbemande hut? Dan zul je beddengoed op je lijstje moeten zetten. Neem een grote (50 tot 75 liter) rugzak mee, waar alle spullen in passen. Kies daarnaast voor categorie B of C bergschoenen, zodat je goed voorbereid de bergen in kunt. Neem t-shirts, vesten en jassen mee, zodat je je goed in laagjes kunt kleden. Het kan natuurlijk behoorlijk koud worden, maar bij een lange wandeltocht zul je het op den duur weer behoorlijk warm krijgen. Neem ook een regenjas en -broek mee, reserve veters, voor het geval je veters breken, en een pet of muts mee. Zo ben je overal op voorbereid.

Terug naar Tips voor wandelaars