camping-glamping
Intertrek-travel
Kinderschoenen

Ook kinderen dienen natuurlijk degelijke schoenen te dragen. Zorg dat de schoen geschikt is voor de activiteit die je met de kinderen plant. Wandelschoenen voor kinderen vind je in allerlei winkels.

Wandelschoenen kopen en passen

Voordat je wandelschoenen gaat kopen moet je je afvragen waar de schoenen voor gebruikt gaan worden; zware bergwandelingen, lichte stadswandelingen, ruig of zacht terrein. Dit alles is belangrijk in de keuze van je wandelschoen. De sokken die je gebruikt bij het wandelen zijn vaak wat dikker wat effect heeft op welke maat wandelschoen u kiest.

Onderhoud wandelschoenen

Ben zuinig op je wandelschoenen want ze zijn vaak niet goedkoop. Laat ze goed drogen als ze nat zijn (je kan er krantenpapier in stoppen) en behandel leren schoenen regelmatig met een onderhoudsmiddel. Laat natte schoenen nooit bij de verwarming of in de volle zon drogen, dit is slecht voor de schoen. Bij een schoenmaker kun je ook altijd je wandelschoen laten repareren. Borstel na een wandeling altijd je schoenen schoon.

Wandelsokken

Draag ook de juiste wandelsokken, dit beschermt je voet beter zodat je nadien minder of geen last van je voeten gaat krijgen. Er zijn wandelsokken in verschillende maten en stoffen, kies er een uit die je fijn vindt zitten.

Wandelschoenen inlopen

Normaal moet je een wandelschoen altijd inlopen. Ga ‘s avonds eens eerst wat korte rondjes wandelen met je nieuwe schoenen alvorens er gelijk grote tochten mee te gaan trekken. Je kan ze ook gewoon in huis even dragen om er aan te wennen

Schoenmaat

Als je moeite hebt of twijfelt aan je juiste schoenmaat, vraag dan in de winkel altijd om hulp. Het is erg belangrijk dat je de juiste maat gebruikt omdat je anders tijdens of na het wandelen erg veel pijn aan je voeten kunt krijgen. Het spreekt voor zich dat niemand graag een dag later pijnlijke voeten heeft en weer een week moet wachten alvorens hij kan gaan wandelen.

Veiligheid

Een goede wandelschoen biedt je ook veiligheid tijdens het wandelen. Dit betekent dat hij je voeten beschermt tegen dingen die er op kunnen vallen zoals steentjes. Maar ook dat je een goede grip hebt zodat je niet uitglijdt of valt.

Voering van de wandelschoen

Vraag aan de verkoper wat voor voering er in je wandelschoen zit en waar deze geschikt voor is. De verschillenden voeringen hebben allen hun voordelen en nadelen en uiteraard hun prijskaartje.

Terug naar Backpacken