camping-glamping
Intertrek-travel
Wandelvakantie in binnen- of buitenland; waar moet je op letten?

Je kunt in zowel binnen- als buitenland op wandelvakantie. Die prachtige wandelroutes heb je immers overal. Het voordeel van een wandelvakantie in eigen land; je hond hoeft nooit lang in de auto. Daarbij bespaar je geld op de reis en ben je snel thuis mocht er onverhoopt iets gebeuren. Een wandelvakantie in het buitenland heeft echter ook zijn voordelen. Zo ontdek je de indrukwekkende natuur die we in Nederland niet kennen. Natuurlijk zijn er ook enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je ervoor kiest naar het buitenland te gaan en wij zetten ze voor jou op een rij;

 • Wil je veel wandelen? Ga naar een niet al te warm land. 
  Honden kunnen niet goed tegen warmte en grote stukken gaan wandelen is dan ook niet verstandig. Wil je dit wel, zorg er dan voor dat je in de buurt van een meer, rivier of zee gaat wandelen zodat jouw hond af en toe kan afkoelen.
 • Neem altijd een flesje water mee als je gaat wandelen. 
  Verstandig voor jezelf en voor je hond
 • Neem regelmatig een pauze. 
  Dat jij nog wel even door kunt betekent niet meteen dat je hond dat ook kan
 • Schijnt de zon fel? Probeer dan zo veel mogelijk in de schaduw te lopen. 
  Op die manier voorkom jij dat je hond het te snel te warm krijgt. Ook voorkom je een verbrandde huid en verklein je de kans op een zonnesteek bij een lange wandeling.
 • Neem ook iets lekkers mee
  Na een wandeling verdienen jullie beide wel een lekkere snack en dat beetje extra energie is ook zeker welkom

Bergwandeling

In het buitenland kun je er vaak ook voor kiezen met je hond in de bergen te gaan wandelen. Dit kan echter enkele risico's met zich meebrengen. Je moet nooit de bergen of het weer onderschatten. En nog veel belangrijker, overschat jezelf en je hond niet! Besteed tijdens de wandeling aandacht aan je hond. Let op of hij moe word, geen zin meer heeft of het te warm krijgt. Neem de juiste spullen mee om vervelende situaties te voorkomen. Denk hierbij aan een goed sterk tuigje. Jij vertrouwt er misschien op dat je hond niet van jouw zij zal wijken maar een tuigje is handig tijdens een lastige klim. Zo weet je zeker dat hij niet valt of dat jullie elkaar kwijt raken

Vind je het te veel moeite om alles uit te zoeken, of te veel risico om zelf iets te ondernemen? Kies dan voor een georganiseerde reis.

Terug naar Tips voor te reizen