camping-glamping
Intertrek-travel
Geef duidelijke namen aan iedere kaart

Wanneer je wandelroutes gaat plannen via My Maps wil je uiteraard dat je een jaar later nog steeds die ene mooie route terug kunnen vinden tussen alle kaarten. Geef daarom iedere kaart een herkenbare naam. Zo houd je het overzicht en kun je gemakkelijk alle verschillende wandelroutes uit elkaar houden.

Voeg markeringen toe

Door middel van markeringen kun je alle relevante informatie toevoegen aan specifieke punten van je wandelroute. Zo kun je bijvoorbeeld dat ene lekkere restaurantje bijvoegen. Klik op een punt van de kaart en voeg een naam en omschrijving toe. Sla je markering op en keer terug naar de kaart. Een overzicht van alle markeringen vind je aan de linkerkant van je scherm. 

Gebruik kleuren en vormen 

Maak onderscheid in de markeringen die je hebt gemaakt door deze verschillende kleuren en vormen te geven. Zo houd je het overzicht over de route en vind je gemakkelijk en snel specifieke (hoogte)punten uit je wandelroute terug. Selecteer een markering en klik op het verfpotsymbool. Daarna kun je de kleur van je markering bepalen. Bovendien kun je in My Maps pictogrammen selecteren voor onder andere hotels en treinstations. Dit doe je door op een markering te klikken en vervolgens een pictogramvorm te selecteren. 

Route maken in Google Maps

Via My Maps kun je routes maken voor Google Maps. Niet alleen wandelroutes, maar ook fiets- en rijroutes. Hierdoor kun je meerdere bestemmingen aan één route toevoegen. Klik op ‘een lijn tekenen’ en begin met het plannen van een wandelroute. Kies het “vervoersmiddel” wandelen en kies een begin- en eindpunt en Google doet de rest!

Voeg beeldmateriaal toe

Door een markering te selecteren en deze vervolgens te bewerken, kun je beeldmateriaal als een foto of video toevoegen aan een markering. Gebruik Google Afbeeldingen/Google Video of voeg een URL in. Handig voor als je even vergeten was hoe dat gezellige picknick plekje eruit zag.

Terug naar Tips voor te reizen