camping-glamping
Intertrek-travel
Waar moet ik op letten? 
 • Hitte
  Een hond kan maar slecht tegen warmte. Tijdens een hittegolf kan het voor jou misschien lekker zijn om even uit de sauna thuis te ontsnappen, maar hou er rekening mee dat dit voor je hond misschien niet het geval is
 • Aandacht tijdens de wandeling
  Houd rekening met de behoeften van je hond tijdens de wandeling. Merk je dat je hond vermoeid raakt, neem dan een kleine pauze. De lengte van de wandeling is afhankelijk van de conditie van jouw hond.
 • Kies een leuke wandelroute
  Iedere dag dezelfde route lopen gaat al snel vervelen. Door het bos maar ook over het strand kan daarom een aangename afwisseling zijn. 
 • Loop niet alleen maar door het bos, het veld of over het strand. Als jij af en toe over een verharde weg loopt met je hond zal hij eelt kweken op zijn zachte pootjes. Dit geeft een extra beschermlaagje waardoor hij later in staat is makkelijker langere afstanden te lopen.
 • Vergeet de riem niet.
  Misschien vind jij het fijn om je hond lekker door het bos te laten rennen. Hoewel dit vaak geen problemen zal opleveren kan het toch verstandig zijn altijd een riem mee te nemen. Mocht je op een drukkere plek terecht komen komt deze zeker van pas. 
 • Neem water mee! 
  Niet alleen voor jezelf maar ook voor de hond. Het is voor jullie beide belangrijk om voldoende te drinken. Nou denk je misschien dat het onhandig is om zon zware fles water mee te slepen maar dit extra gewicht geeft juist een boost aan je wandeling. Een win-win situatie dus. Neem dan ook gelijk iets lekkers mee voor jullie beide, dat hebben jullie wel verdiend na die grote wandeling ;)
Terug naar Tips voor te reizen