camping-glamping
Intertrek-travel
Waarom backpacken in Thailand?

Er is in ieder geval één ding wat we allemaal niet willen en dat is veel geld uitgeven. Iedereen wilt graag een zo goedkoop mogelijke vakantie en dat is zeker het geval als je gaat backpacken. Thailand is een erg goedkope plek om te gaan backpacken en in combinatie met andere zaken zorgt dat er dus voor dat hier veel backpackers te vinden zijn. In Thailand kun je al voor iets meer dan €20,- per dag goed rondkomen en dat is zeker niet veel geld. Je kunt het zelf natuurlijk zo luxe maken als je het zelf wilt, maar als je genoegen neemt met wat minder ga je in Thailand niet veel geld opmaken. Daarnaast heeft Thailand gewoonweg een indrukwekkende natuur. Er zijn zoveel mooie plekken te bezoeken. Van mooie witte stranden tot in de jungle. Buiten de natuur is het ook leuk om het leven in de grote steden te ervaren of een van de vele prachtige tempels te bezoeken. Genoeg te doen dus! Natuurlijk zit het weer en het lekkere eten ook niet tegen.

Wat ook erg fijn is aan backpacken in Thailand is dat je dit makkelijk kunt combineren met de landen die rondom Thailand heen liggen. Zo bezoek je in een korte tijd meerdere landen.

Veiligheid

Voor de meeste mensen is het belangrijk om zich veilig te voelen in een ander land. Het geeft je een veel rustiger gevoel als je weet dat je veilig bent. Thailand is over het algemeen een veilig land en kun je zonder al te veel zorgen van een backpack vakantie in Thailand. Let wel altijd goed op je spullen, want ook hier lopen zakenrollers rondt. Ga verder nooit in op mensen die je drugs willen verkopen. Dit is ook gewoon streng verboden in Thailand.

Terug naar Backpacken