camping-glamping
Intertrek-travel

Natuurparken

In Portugal zijn een aantal adembenemende natuurparken te vinden waar je de dag zo vol krijgt met een heerlijke wandeling. Of je nou alleen wilt lopen met je eigen gezelschap of met een grote groep mensen inclusief een gids, het kan allemaal in Portugal. 

Quinta de Pomarinho 

Quinta do Pomarinho is hèt wandelcentrum in de Alto Alentejo voor een wandelvakantie Portugal. je wandelt er in het voorjaar door de zoete bloesem van de citrusvruchten en manshoge bermen die alle kleuren van de regenboog hebben. De wandelingen zijn verschillend van lengte en zeer afwisselend. Je wandelt in dit natuurpark op de grens met Spanje met doorleefde landschappen, met adem­bene­mende uitzichten, bijzondere vogels, eeuwenoude paden en middeleeuwse vesting­stadjes zoals Castelo de Vide en Marvão.

Serra de São Mamede

Dit is een natuurpark dat ligt aan de grens van Spanje en het noordelijke deel heeft een koel klimaat en het Zuidelijke deel is een stuk warmer. Er zijn verschillende bergtoppen te bezoeken. Mocht u deze beklimmen dan kun je genieten van een prachtig uitzicht. In dit natuurpark zijn een aantal mooie grote vogels te bekijken, maar hier moet je wel geluk mee hebben. In het Noorden vind je een aantal mooie loofbossen die het bezoeken zeker waard zijn als wandelaar.

Langs de kust

Langs de kust wandelen in Portugal is zeer aangenaam door het windje dat hier waait. Het kan er evengoed erg warm worden, dus het is aan te raden in de ochtend of avond te gaan wandelen. Langs de kust kom je mooie natuur tegen. Natuurlijk kun je ook even genieten van het strand en de zee, maar daarnaast kun je ook mooie klif gebergte bezoeken.

Terug naar Wandelvakanties