camping-glamping
Intertrek-travel
Mooie gebieden

In Oostenrijk heb je enorm veel keuze als het gaat om wandelen, maar waar zijn nou de mooiste gebieden? Ook dit zijn er te veel om op te noemen en iedereen heeft zijn eigen mening. Wij behandelen een paar mooie gebieden die het bezoeken zeker waard zijn.

Tirol

Nee, op dit moment gaat het even niet over het skigebied en de après-ski, maar om een plek om te wandelen. In Tirol is een nationaal park te bezoeken, namelijk Hohe Tauern. Dit is een bergachtig gebied en zo kun je dus genieten van mooie natuur. De bergen zien er erg indrukwekkend uit en de landschappen mogen ook niet achterblijven. 

Zillertal

Ook Zillertal zal onder de meeste mensen bekend staan als een skigebied, maar ook hier kunt u heerlijk wandelen. In het dal van deze bergen wonen niet veel mensen en kun je dus genieten van onaangetaste natuur. Daarbij kun je in alle rust wandelen en genieten van de geluiden van de natuur in plaats van auto’s en overige stedelijke geluiden. 

Kitzbüheler

Dit gebergte ligt in de Alpen en staat bekend om mooie grasbergen die er erg indrukwekkend uitzien. In de zomer is het heerlijk om hier een wandeling te maken en in de winter veranderd deze wandelplaats in een waar skigebied. Het is dus beter om in de zomer hier langs te gaan om te  wandelen. 

Wandelvakantie boeken

Omdat er in Oostenrijk zoveel mooie plekken en gebieden zijn om te wandelen, worden er op internet veel wandelvakanties aangeboden. Zowel met een gids als zonder. Zo kun je er zelf voor kiezen of je alleen alles wilt ontdekken of dit samen met een gids gaat doen. Neem een kijkje welk gebied voor jou het beste uitkomt en laat je verrassen door de prachtige natuur in Oostenrijk.

Terug naar Wandelvakanties