camping-glamping
Intertrek-travel
Sint-Pietersberg

Sint-Pietersberg wordt gezien als een natuurgebied waar je goed kunt wandelen. Dit is dan ook een van de populairste wandelgebieden van Limburg. Tijdens je wandeling kom je mooie natuur tegen met verschillende planten en dieren die hier lieven. Deze wandeling duurt bijna 11 kilometer en buiten de natuur kom je ook mooie culturele gebouwen tegen, zoals Château Nercanne. Deze wandeling is niet de langste en is daarom voor zowel een beginnende als een gevorderde wandelaar goed te doen. 

De kluis 

De kluis is een wandelroute die te vinden is in Valkenburg. Deze wandeling is maar 6 kilometer lang, maar zeker niet de makkelijkste. Deze wandeling kan ook ervaren worden als een pittige wandeling door het verschil in hoogtes. Hierdoor krijg je te maken met beklimmingen en afdalingen. Tijdens de wandeling kom je ook gebouwen tegen die er mooi uit zien. Zo ook kluizen, dit zijn huizen met een kapel. Hier heeft de wandeling haar naam aan te danken.

Het Savelbos

Een wandeling door het Savelbos is een wandeling van 23 kilometer met verschillende steile hellingen. De combinatie van deze hoogteverschillen de lengte van de wandeling, maakt dit een geschikte wandeling voor de gevorderde wandelaars. Je zult veel oude bomen tegenkomen wat het zo bijzonder maakt hier te wandelen.

Terug naar Wandelroutes