camping-glamping
Intertrek-travel
Het Zwarte Woud

Dit is voor ons Nederlanders misschien wel het bekendste wandelgebied van Duitsland en is daarbij ook het grootste bosgebied van het land. Als je dit hele bos door zou willen wandelen ben je wel even bezig. Het bos bestaat vooral uit naaldwouden. Je vindt hier een aantal interessante dieren en als je gelukkig hebt kom je ze ook echt tegen. In dit bos vind je ook de Feldberg. Dit is een berg die tot bijna 1500 meter hoogte komt. Er zijn een aantal wandelroutes voor beginnende wandelaars, maar ook voor de ervaren wandelaars onder ons kun je hier perfect terecht.

Rheinsteig

De Rheinsteig is een 320 kilometer lange wandeling tussen de voormalige Duitse hoofdstad Bonn en de stad Wiesbaden. De wandelroute loopt langs de rivier de Rijn, oeroude bossen, steile paden en nauwe rotskloven. Tijdens het wandelen kun je regelmatig genieten van prachtige uitzichten. De Rheinsteig is geschikt voor ervaren wandelaars als lange afstandswandeling, maar het is natuurlijk ook mogelijk om kortere dagtochten te maken.

Rothaarsteig

De Rothaarsteig is een 154 kilometer lange wandeling tussen Brilon en de plaats Dillenburg. Onderweg wandel je door het prachtige Lahn-Dill bergland, kun je relaxen in de unieke bossofa's en bosligstoelen voor een bijzondere natuurbeleving en neem je de 40 meter lange hangbrug over een dal bij Kühhude.

Westweg

De Westweg is een 285 kilometer klassieke wandeling tussen Pforzheim en Basel in Zwitserland. Onderweg loopt de wandelroute door het Zwarte Woud waarbij je maar liefst 1200 meter hoogteverschil overbrugt en diverse bergen als de 1493 meter hoge Feldberg oversteekt. Deze route langs oeroude dennenbossen, prachtige meren en boerderijen wordt al meer dan 100 jaar door wandelaars gelopen.

Terug naar Wandelvakanties