camping-glamping
Intertrek-travel
Waar ga je wandelen?

Ten eerste is het belangrijk dat je een mooi gebied uitkiest waar je gaat wandelen. Over de hele wereld zijn er talloze mooie bergwandelingen te maken. Zorg dat je op de hoogte bent van dit gebied en wat je allemaal tegen kunt komen. Koop ook een kaart van dit gebied en zorg dat je deze ook goed kunt lezen. Mocht je ooit verdwaald raken kun je aan de hand van een kaart en een kompas nog terugkomen.

Uitrusting

Zoals hierboven ook al genoemd is, is wandelen in de bergen wel net iets anders. Zorg daarom dat je uitrusting altijd in orde is, zodat je niet voor problemen komt te staan die je had kunnen voorkomen. Het belangrijkste onderdeel van de uitrusting zijn dan toch wel de schoenen. Zorg ervoor dat je de juiste schoenen hebt en deze ook precies goed passen. Het laatste waar je op zit te wachten tijdens een bergwandeling zijn blaren op je voeten. De rest van je uitrusting is ook belangrijk. Heb je bij de berg die jij gaat bewandelen ook nog andere zaken nodig die van pas kunnen komen? Zoals wandelstokken. Zorg dan dat je deze ook bij je hebt. Zorgt dat je de juiste kleren draagt die snel aan en uit zouden kunnen. 

Eten, drinken en onderdak

Plan van tevoren goed hoe lang je bergwandeling gaat duren en speel hier op in met het meenemen van eten en drinken. Teveel is ook niet handig, want dit zijn alleen maar extra kilo’s. Toch is het altijd beter teveel me te nemen dan te weinig. Neem vooral genoeg water mee. Dit is erg belangrijk voor jou en je lichaam. Wil je een meerdaagse wandeling zorg dan voor een een overnachting die redelijk op de route ligt, zodat je de dag erna weer verder kan waar je gebleven was. 

Terug naar Wandelvakanties